Suomalaisesta metsästä

Leijona-levytTM on tehty suomalaisesta metsästä; sen hienosta, luonnollisesta puuraaka-aineesta suomalaisella osaamisella huippuunsa hiottuna.

Puu on täysin uusiutuva luonnonvara, jonka erinomaisia eristävyys- ja lujuusominaisuuksia voidaan hyödyntää erityisesti puurakentamisessa. Suomalaisille puu on tuttu rakennusaine aikojen takaa, ja on sitä varmasti jatkossakin; Suomessa metsä kasvaa nopeammin kuin sitä kaadetaan. Suomen vuotuinen asuntotuotannon tarvitsema puumäärä kasvaa Suomen metsissä vajaan työpäivän aikana.

Leijona-levytTM valmistetaan puuteollisuuden puhtaasta puupurusta ja -hakkeesta. Levyjen puuraaka-aine tulee lähes kokonaan PEFC-sertifioiduista metsistä, jolloin puun matkaa pystytään seuraamaan metsästä valmiiksi levyiksi saakka. Puristamalla valmistetuissa Leijona-levyissä, kovalevyissä, puukuitujen liima-aineena toimii puun oma ligniini. Kovalevyihin lisätään vähäisiä määriä vahaa ja hartsia levyjen säänkeston ja lujuuden parantamiseksi. Leijona-levyjen valmistusprosessin perusta noudattelee suomalaista yli 80-vuotiasta perinnettä, joka on hiottu huippuunsa vuosikymmenten aikana nykyrakentamisen vaatimuksia vastaavaksi.

Raaka-aineena puru ja hake

Leijona-levytTM puristetaan puhtaasta puupurusta ja-hakkeesta puun hyvät ominaisuudet säilyttäen.

Leijona-levyjenTM tuotantoprosessi noudattaa pohjaltaan jo 80-vuotiasta suomalaista kuitulevyn valmistusperinnettä. Vuosikymmenten saatossa prosessi ja levyjen ominaisuudet on hiottu huippuunsa nykyrakentamisen vaatimuksia noudattavaksi.

Leijona-levynTM valmistusprosessissa puuteollisuuden sivutuotteena syntynyt puupuru ja -hake valmistetaan levyksi monivaiheisen tuotannon kautta. Raaka-aine on lähes kokonaan peräisin PEFC-sertifioiduista metsistä, eli sen alkuperä voidaan tunnistaa ja matkaa seurata valmiiksi tuotteeksi saakka.

Valmistusprosessissa puun omat, hyvät ominaisuudet säilyvät. Säänkeston ja lujuusominaisuuksien parantamiseksi Leijona-levyihinTM. lisätään vähäisiä määriä vahaa ja hartsia. Prosessin tuloksena syntyy erittäin puhtaita, turvallisia ja ekologisia Leijona-levyjäTM joita voi huoletta käyttää vaikka sisätiloissa.

Puu on uusiutuva luonnonvara

Puu on luonnon oma, täysin uusiutuva materiaalipankki.

Puu on uusiutuva luonnonvara ja monikäyttöisyydessään ainutlaatuinen; puusta saadaan rakennusmateriaalin lisäksi mm. biokemikaaleja, paperituotteita, sisustustuotteita, lääketeollisuuden materiaaleja, biopolttoainetta ja bioenergiaa. Puu voidaan käyttää kauttaaltaan ja myös kierrättää kokonaan uusiomateriaalina tai energiantuotannossa. Puutuotteiden elinkaari on pitkä. Uusien puutuotteiden luomisessa ja puun hyödyntämisessä vain mielikuvitus on rajana.

Suomessa mahdollisuudet puun hyödyntämiseen ja puuosaamisen suunnannäyttämiseen ovat erinomaiset. Meillä on runsaasti metsiä, ja ne kasvavat enemmän ja nopeammin puuta kuin mitä hakkuilla niitä harvennetaan. Edistämällä puun käyttöä rakentamisessa pienennetään rakentamisesta aiheutuvia päästöjä, sillä puutuotteet sitovat ilmakehän hiiltä pitkäksi aikaa. Puu on myös ainoa täysin uusiutuva rakennusmateriaali.

Finnish Fibreboard, license holder of NFB

Menu